Elluyellow kesätupa

Tämä juttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Torin kanssa.

Kuten monet te blogiani jo jonkin aikaa seuranneet tiedätte, kotimme on täynnä kirppislöytöjä. Uutena ostettuja huonekaluja ja sisustusjuttuja pitää oikein etsiä. Monet kodimme huonekaluistamme ja keräilykohteistani olen löytänyt Torista. Kurkataanpas, mitkä ovat TOP 10 + 1 minun mielestäni parasta löytöä 🙂 Mitkä ovat sinun lempparisi?


TOP 10 + 1: Vene

Heti tähän kotiin muuttaessamme aloimme puolisoni kanssa etsiä omaa pikku paattia Torista. Talokauppoihimme kuului nimittäin laituri ja venepaikka pienen polun päässä olevalla rannalla. Juuri mitään veneistä ymmärtämättömänä innostuin puuhasta pian: huomasin nimittäin, että Torista löytyi myös keltaisia veneitä! Noin 30 km päästä tulevasta kodistamme löysimmekin tämän keltaisen kaunottaren, joka oli oikein hyvässä kunnossa. Tällä ollaan nyt sitten kesäisin nautittu pienistä souturetkistä kera jäätelöiden.

Tiesitkö, että Vapaa-ajan osasto on Torin osastoista kolmanneksi suosistuin? Urheiluvälineet käyvän kaupaksi sesonkeja myötäillen.

Tori

TOP 10: Finelin emalikulhot

Elluyellow vintage emalikulhot ja raikkaat hedelmät

Tykkään kovasti Torin hakutoiminnosta. Käytän eniten hakusana-toimintoa, jolla voin etsiä milloin minkäkin keräilyintoni kohteita. Näitä ihanan raikkaan värisiä Finelin emalikulhoja keräilin viitisen vuotta sitten aktiivisemmin ja monet niistä löytyikin Torista. Hakusanan lisäksi on todella näppärää rajata haku koskemaan vain tiettyä maakuntaa. Monesti haen täältä meidän Pirkanmaalta, mutta usein myös esimerkiksi mummola- tai mökkireissun lähestyessä tulee katsottua Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan valikoimat. Vanhassa normaalissa tehdessäni työreissuja tuli myös usein katsastettua työmatkan kohteen Tori-tarjonta 🙂


TOP 9: Pehmeät ja värikkäät retrotäkit

Elluyellow retrotäkit

On taas se aika vuodesta, kun nämä värikkäät täkit ovat meillä päivittäisessä käytössä – koristuksena olon lisäksi. Ne herättävät useimmiten muistoja myös Instagram-seuraajissani: ”Tuohan on sama täkki, kun mummolassani 70-luvulla!” tai ”Oi, just samanlainen meillä oli lapsuudessa mökillämme!”. Tori onkin näppärä foorumi myydä eteenpäin omaan tyyliin sopimattomia esineitä ja huonekaluja esimerkiksi juuri mummolaa tai mökkiä tyhjentäessään. Todennäköisesti ne on jollekin toiselle aarteita. Näitä ostaessani olen myös ollut todella kiitollinen torittajien rehellisyydestä: ”hieman vintin hajua”, ”pieni reikä – katso kuva 3” tai ”väri haaleampi kuin kuvassa” kommentit kertovat luotettavasta ja rehellisestä myyjästä.

”Toritus on ekoteko ja fiksu valinta. Kaikkea ei ole syytä ostaa uutena, sillä käytetyn tavaran markkinalla on hyväkuntoista ja laadukasta materiaa tarjolla yllin kyllin. Toiselle tarpeeton on toiselle aarre, ja Torissa tarpeeton löytää uuden kodin toisaalla. Vertaiskauppa on oiva tapa edistää kestävää kehitystä, vähentää hiilidioksidipäästöjä ja edesauttaa luonnon hyvinvointia.

Henna Onkalo, Tori

TOP 8: Keltaiset Arabian kahvikupit

Näitä Arabian kahvikuppeja innostuin keräilemään, kun olin kylliksi ihaillut niitä toisten bloggaajien ja somettajien tileillä. Ensimmäiset Salla-kuppini löysin Torin kautta Espoosta – hulppean lähes tusinan setin, jonka puolisoni haki näppärästi työmatkallaan. Sitten keräilyni edetessä käytin Toria toiseen suuntaan: päätin, että kaksi samaa kuppia on minun kokoelmassani maksimi ja myin kymmenisen kuppia seuraavalle onnekkaalle kahvinjuojalle. Tällaiselle keräilijäluonteelle – ja myös lapsiperheen vanhemmalle! – Tori on todella helppo ja näppärä paikka myydä tarpeettomaksi käynyt tuote eteenpäin.


TOP 7: Moneen ilmeeseen muokkautuva valkoinen puusohva

Elluyellow keltainen tupa

Tämä puusohva on loistava esimerkki siitä, miten monella suunnalla Suomea asuvat sukulaisemme ovat ”saaneet” olla hakijoina torilöydöilleni. Puusohva löytyi edullisesti (muistaakseni vain reilu 100€!) Etelä-Pohjanmaalta, noin 50 km päästä anoppilastani. Niinpä värväsin appiukkoni peräkärryineen katsastamaan ja noutamaan sohvan. Pari kuukautta he pitivät sitä autotallissaan ja toivat sen sitten meidän muuttopäivänämme tänne Nokialle. Näppärää, vai mitä? Ja taisipa appivanhempani tehdä tämän(kin) oikein mielellään 🙂

Tiesitkö, että Huonekalut ja sisustus -osasto on ilmoitus- ja myyntimäärältään Torin ylivoimaisesti suosituin osasto? Ostastolle jätetään vuosittain yli miljoona ilmoitusta!

Tori

TOP 6: Sängyn pohjalaudoista tuunatut seinähyllyt

Elluyellow värikäs retrokeittiö

Tykkään Torissa myös siitä, että siellä myyvät omia tuotteitaan monet upeat kädentaitajat. String-hyllyjä etsiessäni ymmärsin ensin, ettei minun tarvitse ostaa itse asiassa niitä tavaratalosta vaan aloin metsästää niitä Torista. Nämä sängyn pohjalaudoista tuunatut seinähyllyt löytyivät tuolla haulla ja ovat sopivasti String-hyllyjen tyyliset, mutta ihanan originellit. Haimme ne Kirkkonummella asuessamme Helsingistä ja maalasimme ne esikoismimmini kanssa valkoiseksi. Nyt ne ovat saaneet jo useamman vuoden toimia täydellisenä hyllynä peltipurkkikokoelmalleni.

Psst. Kaikki yllä olevan kuvan räsymatotkin löytyi muuten kerralla Torista!


TOP 5: Keltaiset vintagevalaisimet

Elluyellow keltainen keittiö

Lähes kaikki kotimme lamput ovat Torista. Retrolamppuja löytyy sieltä todella hyvin! Kaksi tällaista Cumulus-valaisinta pääsi kyytiini Seinäjoen rautatieasemalla, jossa teimme kaupat taitavan lamppujen entisöijän kanssa. Cumulus-lamppua on kyllä tehty keltaisena, mutta todella pieni erä. Niinpä entisöijä oli maalannut hyvin löytyviä ruskeita lamppuja täydellisen lämpimän keltaiseksi ja minä sain niistä kaksi auringoiksi tupaamme.

Torittaminen on luonteva osa meidän suomalaisten arkipäivää, ja jokainen Torissa tehty kauppa on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Torissa tehtyjen kauppojen myötä säästetään vuosittain 160 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä! Sama päästömäärä syntyy esimerkiksi puolen miljoonan sohvan valmistamisessa tai 140 000 edestakaisella lennolla New Yorkiin. Vaikuttavia lukuja, eikö vain?

Henna Onkalo, Tori

TOP 4: Punainen, monikäyttöinen senkki

Värikäs tupa

Lipastot, senkit ja vitriinit ovat monille keräilijöille korvaamattomia: niihin saa aseteltua aarteensa kauniisiin ja vaihteleviin järjestyksiin. Niitä olen tainnut itsekin etsiä eniten Torista. Tämän punaisen kaunottaren löysin Torin kautta Helsingistä pian sen jälkeen, kun olimme tehneet kaupat punaisesta kodistamme. Väkisin tungin sen meidän pienempään rivariasuntoomme vielä pariksi kuukaudeksi ja täällä uudessa kodissa se pääsi sitten leveämmin oikeuksiinsa 🙂 Tällä hetkellä se kaunistaa koululaisemme huonetta ja kätkee sisälleen kaikki hänen tärkeimmät lelunsa ja aarteensa.


TOP 3: Ilmaisena saatu Ikean vitriini

Elluyellow värikäs tupa

Yksi ihmeellisimpiä osastoja Torissa on Annetaan-osasto. Siellä satuin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, kun tamperelainen opiskelijapoika antoi ILMAISENA pois tämän Ikean vanhempaa tuotantoa olevan keltaisen lasiovellisen vitriinin! Olisin kyllä aika monta kymppiä siitä voinut maksaakin… Nyt se kätkee sisälleen monet värikkäät emalimukini, -pannuni ja kattilani.

Voimme iloksemme todeta, että suomalaiset ovat ottaneet torittamisen omakseen ja hyviä kauppoja tehdään nyt ennätystahtiin. Vertaiskauppa käy aktiivisemmin kuin koskaan aiemmin ja sen myötä myös kestävän kulutuksen kehitys näyttää lupaavalta. Koronavuonna olemme nähneet Torissa jopa 40 % kasvua palvelun kävijä-, ilmoitus- sekä kauppamäärissä edellisvuoteen verrattuna. Olemme ylpeitä, että suomalaiset ovat edelläkävijöitä kestävän kulutuksen edistämisessä ja toivomme, että suunta jatkuu yhtä vahvana myös tulevaisuudessa.

Henna Onkalo, Tori

TOP 2: Armeijan sängyistä tuunattu kerrossänky

Tyttöni keksivät keväällä 2018 haluavansa kerrossängyn. Minulle ominaiseen tapaan aloin siis seurata Torin valikoimaa. Monenlaisia huonekaluliikkeistä tuttuja vaaleita kerrossänkyjä nähtyäni huokailin, että ovatpa nykykerrossängyt retrosisustukseen huonosti istuvia… Kunnes Ylöjärveltä bongasin tämän aivan ihanan armeijansängyistä tuunatun kerrossängyn, jonka edellinen omistaja oli jo maalannut keltaiseksi. Vuokrattiin läheisestä autovuokraamosta pakettiauto ja vietiin aarre äkkiä kotiimme.


TOP 1: Kahden kädentaitajan valmistama leikkimökki

Leikkimökki on yksi harvoja omassa lapsuudessani toteutumattomaksi jääneitä haaveita. Aloinkin hyvin pian tänne muutettuamme suunnittelemaan, minne ja millainen leikkimökki sopisi tähän mansardikattoisen kotimme pihaan parhaiten. Ehdin jo ajatella, että haaveeni toteuttaakseni minun tarvitsisi tilata puuseppä ainakin viikoksi pihaamme… Taikka sitten tyytyä pienempään ja perinteisempään malliin, jota Torissa liikkui paljon.

Leikkimökin kohdalla palkittiin taas kärsivällinen ja sinnikäs oman haaveen mukaisen tuotteen haku Torissa: löysin tämän kahden taitavan kädentaitajan itselleen tekemän uniikin leikkimökin noin 40 km päästä kotoamme! Pariskunnan mies oli taitavasti rakentanut mökin tyttärensä haaveiden mukaisesti. Vaimo taas oli entisöinyt kolme vanhaa ihanaa ruutuikkunaa mökkiin sekä rakentanut täydellisen leikkikeittiön.

Kierrätetty timanttilöytö ei siis aina löydy helposti, mutta sitäkin onnellisemmaksi sen löytäminen tekee löytäjän!


Mitäpä jos antaisitkin kierrätetyn joululahjan?

Elluyellow Finelin retro emalimuki

Kuvittelepa, että puolisosi tai rakkaasi olisi metsästänyt sinulle jonkun ylläolevan listan tapaisista huonekaluista tai esineistä? Sinun sisustuksesi, tyylisi tai keräilykohteesi mukaisen, tottakai. Hän olisi käyttänyt aikaa juuri sinulle rakkaan keräilykohteen etsimiseen ja selaillut Toria useampana iltana – sinua ajatellen. Salaa sinulta hän olisi sopinut treffit myyjän kanssa, tehnyt kaupat ja piilottanut yllätyslahjan odottamaan aattona sinulle antamista.

Olisitko aattona pettynyt, että lahja on käytetty?

Ajattelisitko lahjan antajan olevan jotenkin nolo tai tökerö?

Vai olisitko todella onnellinen ja valtavan kiitollinen tästä huippulöydöstä? Niin minäkin.

Elluyellow finelin retromuki emalinen mökkimaisemassa

Yhdessä Torin ja muiden kestävän joulun lähettiläiden kanssa haluamme tänä jouluna haastaa rajoittavaa uskomustamme siitä, etteikö kierrätettyä voisi muka antaa lahjaksi. Minä ainakin hyppisin innosta, jos puolisoni olisi löytänyt minulle joululahjaksi Arabian kuppikokoelmastani vielä puuttuvan kupin tai ystäväni olisi metsästänyt minulle lahjaksi jonkun söpön keltaisen kirppislöydön. Itse aion myös tänä jouluna aktiivisesti etsiä lahjoja rakkailleni Torista.

Kaikille hyvä lahja -kampanjan huikea suojelija, Joulupukki, on myös samaa mieltä 🙂

Minulle, jos kenelle, joulu on rakas. Tärkein viesti on, ettei jouluakaan tarvitse mullistaa. Pienet asiat auttaisivat paljon. Lahjat voivat olla käytettyjä ja samalla toivottuja sekä laadukkaita. Se on Joulupukin lahjatoive.

Kaikille hyvä lahja -kampanjan suojelija, Joulupukki.

Iloisia ja arvojesi mukaisia valintoja joulun odotukseesi toivottaen,