Keltainen retrohylly Elluyellow värikkäässä kodissa

Tämä viikonloppu on ollut taas yhtä sisustamista! Onko teilläkin vuoden alku monesti sellaista aikaa, että joulun jälkeen ja vuoden vaihduttua kaipaa jotain uutta ja raikasta kotiin? 🙂

Meidän tupaan uutta, raikasta ja jo pikkusen keväistä toi tänä viikonloppuna tämä keltainen retrohylly. Voi miten ihastuinkaan siihen heti sen Torissa nähdessäni. Ja voitte varmaan arvata, miten korkeaksi sykelukemani nousivat, kun huomasin sen olevan ”Annetaan”-palstalla!!

Mutta pari mutkaa liittyi tämän matkaan ennen kun saimme tänään tästä täysillä iloita…


Ilmaisen kirppislöydön mutkainen matka kotiimme

Keltainen retrohylly Elluyellow värikkäässä kodissa

Entisessä elämässämme, kun enemmän puolisoni kanssa matkustelimme ympäri Suomen työtehtävissämme, nautin kirppislöytöjen tekemisestä työmatkojemme varrelta. Meidän kodissamme löytyykin torilöytöjä esimerkiksi Pohjanmaalta, Päijät-Hämeestä ja pääkaupunkiseudulta. Nykyään pyrin pysymään hakuehdoissa Pirkanmaan sisällä, jottei ostokseni hinta ihan tuplaantuisi matkakuluista…

Tämä hylly löytyikin ilokseni Tampereelta! Tuo päivä oli keskiviikko. Olinkin torstaina menossa Tampereelle työpalaveriin, joten kaupat syntyi äkkiä – onneksi, sillä seuraava kyselijä oli kuulemma heti perässäni. Huh, ehdin ensin!

Kurvatessani farmariautomme myyjän pihaan hykertelin onneani, että olin muistanut pyytää puolisoni apua auton penkkien kaatamiseen: tuohon se aarteeni sitten sujahtaisi kotimatkaseurakseni.

Elluyellow keltainen retrohylly

Ystävälliset ja voimakkaat miehet kantoivat hyllyn alas autolleni ja naurahtivat lempeästi: ”Eipä taida mahtua.” No eipä tainnut, ei todellakaan! Naurahdin, että tämän takia olisi ehkä kannattanut malttaa odottaa niitä ensimmäisessä viestissä kyselemiäni mittoja eikä rynnätä suorin päin ostoksille 🙂

Myyjämies virnuili, että kyllä he voivat tämän roskalavallekin nostaa. Apua: ei todellakaan!!

Ilokseni myyjän pihassa oli aika monta autoa, joista yksi oli isompi paku. Peräkärrykin näkyi olevan. Vienosti, kainosti ja ystävällisesti kysäisin, paljonkohan maksaisi, jos he toisivat hyllyn Nokialle.

Kävi ilmi, että myyjämies oli ajamassa lähes meidän ohi illalla yövuoroon ja voisi sovittua parinkympin korvausta vastaan tuoda hyllyn meille. Mahtavaa!

Niinpä menin kotiin auto tyhjänä, mutta mieli odottavana.


Mutta mitäs sitten kävikään?

Elluyellow värikäs retrotupa

Illalla myyjämies saapui. Availlessaan pakun ovia hän naurahti, että hylly on kyllä aika painava. ”Pöh, kirppislöytöjenhän takia siellä kuntosalilla käydään”, naurahdin. Ja näppärästi – minun ehkä oikeasti hieman irvistellessä – nostimme hyllyn sisään kuistillemme.

Kiitin kaupoista lämpimästi setelin ja suklaarasian kera: ”Terveisiä vaimolle!” Sillä vaimon kanssa olin hoitanut kaikki viestittelyt, miehen kanssa sitten nämä kaikki hyllyn nostelut – aika perinteinen jako vissiin muissakin kuin meidän perheessä 😉

Tullessani koiran kanssa iltalenkiltä ja tyttöjemme nukahdettua esittelin hyllyä innoissani miehelleni. Into lopahti äkkiä, kohdatessamme seuraavan haasteen: missä oli toinen alakaapin ovista? Se oli kyllä siellä Tampereella vielä paikallaan, selitin miehelleni… Onkohan se tippunut matkalla?

Ovea ei löytynyt meidän pihaltakaan, joten arvelimme, että se taitaa olla tippunut kuljetuksessa jo aiemmin. Laittelin ystävällistä viestiä vaimolle ja kävi ilmi, että pakuunhan se toinen ovi oli tipahtanut. Ystävällinen myyjämies tipautti sen seuraavana päivänä yövuoroon mennessään – mahtavaa!

Elluyellow värikkäät retroaarteet

Seuraava haaste oli haju. Vasta hyllyn siirryttyä meidän kotiimme, huomasimme molemmat mieheni kanssa sen haisevan tupakalta. Hitsit!

Näinkin kokeneena nettikirppis-ostelijana en ollut muistanut tuota perinteistä perinteisempääkin kysymystä vanhan huonekalun kohdalla: ”Onko mitään hajuja?” Niin yleisiä ja luonnollisia ovat erilaiset ummehtuneet, homen ja myös tupakan hajut – onhan 50 vuotta aikamoisen pitkä aika huonekalun matkata kodeissa jos toisissa.

Siivouskaapista nappasin kaikki Ole Hyvä Luonnontuotteen siivoussuihkeemme ja pistin suihkien. Eukalyptuksen tuoksuinen desinfioiva siivoussuihke tuntui jo ajatuksenakin tehoavan parhaiten, mutta pullossa oli valitettavasti ihan loput jäljellä. Sen tyhjennettyäni suihkuttelin Limen tuoksuista lemppariamme Yleissuihketta vielä joka puolelle, suljin kuistin oven ja totesin, että huomennapa tuo haistetaan, miten tehosi.

Onneksemme seuraavana aamuna haju oli lähes kokonaan poissa: edes herkkänenäinen tokaluokkalaisemme ei haistanut mitään, ja se on paljon se. Huh ja jes!


Ja ei kun sisustamaan!

Elluyellow keltainen retrohylly

Vielä sai hylly odottaa kuistillamme pari päivää ja tuulettua rauhassa. Ja pitihän yksi joulukuusikin saada pilkottua pois nurkasta, johon tätä hyllyä haaveilin. Sunnuntai-aamulla maltoin juuri ja juuri antaa mieheni hörppäistä vähän kahvia – ja sitten hommiin!

Hylly pääsi tuvan nurkkaamme, jossa ennen oli keltainen vitriinikaappi (joka muuten myös ilmaisena Tampereelta haettu torilöytö). Voi että, miten hauskaa olikaan asetella Finelin emalini tähän hyllyyn ihan uuteen järjestykseen! Ilman ovia olevassa hyllyssä emalit pääsevät nyt paljon paremmin oikeuksiinsa.

Elluyellow värikäs retrohylly

Hylly toi mielestäni kaunista avaruuden tuntua ja ihanaa kevään tuulahdusta jo kotiimme. Näin retroharrastajalle tämä on karkkihyllyäkin houkuttelevampi kokonaisuus, jota nyt täällä sohvannurkassa ihailen. 🙂

Mitäs tykkäätte? Entäpä onko teilläkin joskus sattunut mutkia matkaan kirppislöytöjen kanssa? 🙂

Hymyileviä talvipäiviä toivotellen,